Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

Fødselsberetninger

Flere kvinder har allerede født i en af Mamitas 3-i-1-kjoler. Læs om deres fødsel og bliv inspireret af deres historie. Vi vil også meget gerne høre fra dig, hvis du har brugt en af vores kjoler i forbindelse med din graviditet og fødsel. Send os din beretning på info@mamita.dk.

Jeg kunne lave hud-mod-hud uden at føle mig blottet

"Jeg har været helt vild glad for kjolen! Jeg har brugt den som ventekjole, og efter fødslen har den været uundværlig. Vi blev indlagt med Selma, og jeg havde den nærmest på alt den tid, vi var på hospitalet. Den er lækker og behagelig at have på, og den gjorde det muligt at lave hud-mod-hud på en fællesstue fyldt med jordemødre, sygeplejersker og pårørende, uden at jeg følte mig komplet blottet. Tak for jeres super gode idé."

- Nicoline Bundgaard

Jeg boede i Emilia-kjolen i over et døgn

"Jeg brugte 3-i-1-kjolerne som ventekjoler de sidste uger op til fødslen. Jeg kunne ikke længere passe mit tøj, og kjolerne er vildt behagelig at have på. Jeg havde veer i et døgn, før jeg kom på hospitalet. Størstedelen af den tid havde jeg Emilia-kjolen på. Det samme havde jeg, da jeg ankom til hospitalet. Kjolen hæmmede på ingen måde mine bevægelser under fødslen, og jeg kunne eksempelvis sidde i squat på en yogabold uden problemer for at hjælpe fødslen på vej.

Efter fødslen beholdt jeg kjolen på. Vi var indlagt det meste af dagen, da jeg havde mistet meget blod. Åbningen på brystet gjorde det muligt for mig at amme og have hud-til-hud-kontakt med min søn uden at ligge nøgen. Og da vi kom hjem, var det fedt at have et alternativ til joggingbukser og oversize t-shirts, mens jeg ammede 24-7 og tog imod barselsgæster samtidig

Mens jeg havde veer, havde jeg også Johanne-underbukserne på. De var super behagelige at have på og helt uundværlige under og efter fødslen. Jeg fik et lavement, da jeg blev indlagt, og fik herefter udleveret et bind på størrelse med en voksenble, som på ingen måde ville kunne være i mine almindelige trusser I dagene efter fødslen brugte jeg dem også, og det elastiske stofstykke på maven gjorde, at jeg stadig kunne passe dem, efter jeg havde født."

- Stine Hjælm Skole, fødte sit andet barn på Aarhus Universitetshospital Skejby

Jeg følte mig præsentabel, når der kom besøgende

"Jeg havde kjolerne med på hospitalet, da jeg skulle føde, og jeg var især glad for dem i dagene efter fødslen. På grund af et stort blodtab under fødslen var vi indlagt nogle dage på mor-barn afsnittet på Skejby, og der havde jeg kjolerne på hele tiden. De var super bløde og behagelige og praktiske i forhold til amning og diverse undersøgelser. Og så var det desuden rart at føle sig præsentabel, når der kom besøgende - hvilket der jo gør hele tiden. 4 måneder efter fødslen bruger jeg stadig kjolerne, fordi de er så behagelige at have på."

- Emma Alnor, fødte sit første barn på Aarhus Universitetshospital Skejby

Agnes-kjolen som ammekjole

Kjolen var perfekt som ammekjole efter mit kejsersnit

”Mine veer startede en onsdag aften, hvor jeg fyldt med spænding iførte mig Emilia-kjolen og vraltede rundt derhjemme, mens jeg forestillede mig mødet med min lille baby. Det blev til nogle uventede lange dage i kjolen, hvor jeg kørte frem og tilbage mellem mit hjem og hospitalet. I denne lange opstartsfase, hvor jeg til tider følte, at jeg ikke kunne være i mig selv, var det så rart at have en blød og strækbar kjole på. Jeg skulle ikke skifte tøj inden mine lange køreture til hospitalet, min mave kunne monitoreres, og jeg kunne blive undersøgt på kryds og tværs uden nogensinde at smide tøjet. Det var jeg på daværende tidspunkt rigtig begejstret for, da jeg på tredjedagen med veer må indrømme, at jeg nok ikke var vildt positiv stemt eller særlig samarbejdsvillig længere. På fjerdedagen endte min fødsel desværre med et kejsersnit, hvor jeg for en stund måtte bytte kjolen ud med en patientskjorte.

Efter mit kejsersnit hoppede jeg straks tilbage i min kjole, og det var virkelig det, min krop havde brug for oven på så hård en omgang. Vi var indlagt i fire dage, hvor kjolen fungerede perfekt som ammekjole, og jeg kunne samtidig få tilset mit kejsersnit uden problemer. Bedst af alt var, at intet strammede på min ømme krop. Jeg har brugt kjolen flittigt i det forgangne år, og den ryger ikke ud foreløbig.”

- Isabella Jensen, fødte sit andet barn på Aarhus Universitetshospital Skejby

Vi gjorde en dyd ud af at efterligne omstændighederne ved en hjemmefødsel

”Jeg har været glad for min kjole. I slutningen af min graviditet havde jeg stort set ikke andet, jeg kunne være i uden at føle mig som en elefant. I Emilia-kjole kunne jeg føle mig nogenlunde anstændig og tilpas på samme tid. Jeg var højgravid i efteråret, hvor det var lidt koldt, så jeg stylede typisk kjolen med en lang uldcardigan og uld-strømpebukser.

Til fødslen havde jeg kjolen på de fleste af de i alt 16 timer, fødslen af vores datter varede. Jeg var især glad for at have den på i den lange udvidelsesfase, da jeg følte mig mere tryg og hjemme i mit eget tøj frem for en åben hospitalsskjorte. Jeg ville helst have født derhjemme, men da jeg fik kejsersnit ved fødslen af vores søn i 2015, skulle det foregå på hospitalet. At være på hospitalet var ikke en tryghedsfaktor for mig – tværtimod brød jeg mig ikke om patientrollen og det kliniske miljø. Vi gjorde derfor en dyd ud af at efterligne omstændighederne ved en hjemmefødsel – herunder det at være iklædt eget tøj. Da jeg nåede pressefasen, skiftede jeg til hospitalsskjorten. Til sidst i åbningsfasen kom kjolen alligevel lidt i vejen for neden, da jeg skulle overvåges en del med elektroder hist og her. Jeg er glad for, at jeg skiftede til sidst, for jeg svedte og var på det tidspunkt fuldstændig ligeglad med alt andet end det, der foregik i nederste del af kroppen. Desuden er fødsler temmelig beskidte, så jeg er ikke sikker på, at kjolen havde overlevet selve forløsningen, og det ville jeg have været ked af, da kjolen nu er et værdifuldt minde om begivenheden.

Efter fødslen har jeg været glad for at bruge kjolen nogle timer om aftenen, inden vi skal i seng, da vores datter – som så mange andre babyer – er lidt urolig sidst på dagen. Hun skal ofte til brystet, derefter skal hun bøvses af, vugges, skiftes og beroliges i både stående og siddende stillinger, og det er rart, at jeg ikke skal løfte op og ned i tøjet hele tiden. Det giver også mulighed for, at vi kan ligge mave mod mave, uden jeg føler mig for afklædt eller bliver kold.

Mit største problem med kjolen er, at jeg kun har én og må undvære den, når den skal vaskes.”

Julie, fødte sit andet barn på Svendborg Sygehus

En perfekt kjole til før og efter fødslen

Månederne før og efter fødslen er en tid, hvor man bør prioritere at føle sig godt tilpas. På den ene side reducerer den store mave muligheden for at bruge en masse forskelligt tøj, mens man efter fødslen - hvor kroppen er ved at finde tilbage til sin gamle form - hverken kan passe sit graviditetstøj eller sit gamle tøj. Mamitas kjoler er oplagte  at bære i disse perioder. Og for mig fungerede kjolen perfekt! Den fik mig til at føle mig godt tilpas i de varme sommerdage, hvor jeg var højgravid, samt i månederne efter fødslen - både fordi den er løs og behagelig at have på, men mest fordi jeg kunne amme uden problemer. Og så er jeg vild med kjolernes smukke design og innovative 3-i-1-system.

- Daniela Trifiletti, fødte sin søn på Aarhus Universitetshospital Skejby.

Jordemoderen var vild med kjolen

”Lige så snart jeg fik veer, tog jeg straks kjolen på, for jeg havde sådan glædet mig til at have den på. På sygehuset var jordemoderen også meget vild med kjolen, og hun synes, den var praktisk, når hun skulle undersøge mig. Men efter at have haft den på i nogle timer skulle jeg op og undersøges, og lige da jeg lagde mig i sengen, gik mit vand og gjorde hele kjolen våd, og jeg var nødt til at tage den af.

Men jeg ville have taget den af uanset hvad, da min fødsel endte i akut kejsersnit efter seks timers presseveer, fordi min lille dreng lå skævt, og selvom vi prøvede alle mulige øvelser, massage og akupunktur, så var der intet, der hjalp.

Men selvom jeg ikke havde regnet med, det ville ende sådan, fik vi en dejlig sund dreng efter 16 timers veer. Mange tak for kjolen!”

- Paarnaq Hansen, fødte sin søn på Dronning Ingrids Hospital i Grønland